1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Title Ne Demek? Title Kullanım Tekniği Nasıl Olmalıdır?

Title Ne Demek? Title Kullanım Tekniği Nasıl Olmalıdır?

Verimin Verimin -
405 0
Title Ne Demek? Title Kullanım Tekniği Nasıl Olmalıdır?

Title ne demek sorusunun Türkçe karşılığı, unvan veya başlıktır. Bunu daha farklı şekilde ele alırsak, başlık atmak ve unvan verme gibi kullanımlardan da bahsedebiliriz. Title kavramı, genelde arama motoru optimizasyonu kapsamında kullanılır. Burada da herhangi bir içerik sayfasının başlığı anlamına gelir. Farklı SEO kriterleri arasında en önemlilerinden biri de title olarak bilinir. Optimizasyon süreci dahilinde, yeni sayfa başlığının üzerinde durulmalı ve bu konuda etkili bir içerik elde edilmelidir. 

OnPage Süreci ve SEO Analizlerinin Olmazsa Olmazıdır

Site içi optimizasyon çalışmaları olarak bilinen OnPage esasında Meta Title kısımları çok önemlidir. Hedefinizdeki sayfaya trafik kazandırmak istiyorsanız, arama hacmi yüksek olan başlıkları tercih etmeniz gerekir. Böylelikle title başlığınız sayesinde, web siteniz için yüksek trafik sayılarına erişmeniz mümkün olacaktır. 

Meta Başlığı Nasıl Optimize Edilir?

Meta Başlığı Nasıl Optimize Edilir?
Title Ne Demek? – Meta Başlığı Nasıl Optimize Edilir?

Title ne demek konumuz kapsamında, şimdi de meta başlığının nasıl optimize edildiğine bir göz atalım. İçeriğin başlığı, okuyuculara ve arama motorlarına hitap etmelidir. Bunun için de gayet iyi bir başlık oluşturmalı ve iyi bir SEO stratejisi uygulamalısınız. Bu konuda maddelendirme yaparak anlatımımıza devam edelim. 

  • Özellikle de Google, title karakter uzunluğu konusunda kesin bir sınır belirlememiştir. Yani başlığınızı oluştururken, karakter sayısından ziyade içerik kalitesine daha çok önem vermeniz gerekir. 
  • Başlık etiketleri, bulundukları sayfa hakkında bilgi verici olmalıdır. Yani farklı alanlardaki sayfaların kendine özgü başlıklarının olması gerekir. 
  • İçeriğin anahtar kelimesi, aynı zamanda title kısmında da geçmelidir. Örneğin bu içerimizin başlığını “title ne demek” olarak belirledik. İçeriğin anahtar kelimesi de “title ne demek” şeklindedir. Bu sayede arama motorlarında gün geçtikçe yükselebilirsiniz. 
  • Çekici bir başlık oluşturmayı da asla ihmal etmeyin. Öyle çok abartılı bir dil kullanmadan, içeriğinizi daha çekici bir başlıkla süsleyebilirsiniz. 
  • Başlık etiketinin önemi elbette ihmal edilemez. Kullanıcıların bu kapsamda yaptığı en bariz hatalardan biri, çok fazla anahtar kelime kullanımıdır. Bunu yaparak çok fazla optimize istemiş olursunuz. Aşırı optimizasyon istemi, amacınız her ne olursa olsun, arama motorları tarafından spam olarak algılanır. Bu, Google yönergelerine aykırı bir durumdur. Eğer siz de bu hataya düşerseniz, Google tarafından cezalandırılabilirsiniz. Yani anlayacağınız, meta etiketlerinin aşırı optimizasyonu sebebiyle amacının tersi bir durum sizi bulabilir. Görünürlüğünüz kaybolur. 

Verimin SEO paketleri ve backlink paketleri ile web sitenizi Google aramalarında ilk sıralara taşıyın!

Otomasyon Neden Tehlikelidir?

Black Hat SEO, genel itibariyle otomasyonla ilişkilendirilmektedir. White Hat SEO ise otomasyonun SEO açısından tehlikeli olduğu anlamına gelir. Google’nin şart ve gereksinimlerini karşılayan iyi bir SEO, belirli görevleri artık rutini haline getirir. Bu görevler arasında 404 hata tespiti, otomatik yönlendirmeler, dahili bağlantı veya da internet kullanıcı istekleri sayfası gibi alanların entegrasyonu, Google yönergelerini ihlal etme riski olmadan otomatikleştirmeyi mümkün kılan görevler arasındadır. 

Black Hat teknikleri, sitenin orta ve uzun vadede görünürlüğünü azaltır. Günümüzdeki şirketlerden çok azı bu tarz hizmetler sunar. 

“Taytıl Ne Demek” Araması Hızla Yükseliyor

“Taytıl Ne Demek” Araması Hızla Yükseliyor
“Taytıl Ne Demek” Araması Hızla Yükseliyor

Title ne demek aramasının yüksek olduğunu biliyoruz. Title kelimesinin okunuşu olan “taytıl” da yine arama motorlarına direkt olarak yazılabilmektedir. İşte bu kelimenin de sürekli olarak aratılması, bunun arama motorlarında direkt olarak yükselişe geçmesine katkı sağlamaktadır. Türk kullanıcılar, İngilizce olan kelimeleri direkt olarak aratmaktan ziyade, bu kelimelerin Türkçe okunuşlarını aratmayı tercih etmektedir. 

Title Kullanım Tekniği Nasıl Olmalıdır?

Title kullanım tekniği konusunda iyi bir iş çıkarmak istiyorsanız, bunun tıklamaya teşvik edici olmasına özen göstermeniz gerekir. Makale içerisinde bu tarz organik trafik içeriklerine yer vermeniz, sitenizi arama motorları dahilinde yükselişe geçirecektir.

Title Kullanım Tekniği Nasıl Olmalıdır?
Title Kullanım Tekniği Nasıl Olmalıdır?

Örneğin hedef anahtar kelimemiz “Makale Nedir” olsun. Bu ana title konumuza uygun alt başlıklar üreterek, içeriğimizi daha da zenginleştirebiliriz. Bu durumda, ana başlığımız şu şekilde zenginleştirilebilir. 

  1. Makale Nedir?
  2. Makale Nedir? Nasıl Yazılır?
  3. Makale Nedir? Nasıl Yazılır? 10 Adımda Öğren

Sıraladığımız bu üç başlık, aynı konuyu anlatıyor. Yani bunları aynı başlıktaki üç farklı yazı içeriği olarak düşünebilirsiniz. Peki siz bir okuyucu olsanız, hangi başlığa tıklarsınız? Bir kullanıcı olarak elbette ki daha bilgi verici ve ilgi çekici içeriği seçeceğinizi tahmin ediyoruz. Yani üçüncü başlık örneği, size içerik hakkında daha detaylı bilgi vermektedir. Bu başlık sayesinde, yazı içerisinde öncelikle makalenin ne olduğunu öğrenmiş olacaksınız. Sonrasında, makaleyi nasıl yazacağınız hakkında bilgi alacağınızdan da haberdarsınız. Ayrıca bunu 10 maddede öğreniyor olmak, sizin için daha ilgi çekici olacaktır. Yani siz de title oluştururken bu gibi temel unsurlara dikkat etmelisiniz. İşte bu sayede, okuyucular açısından ilgi çekici içerikler oluşturup okunma oranınızı yükseltebilirsiniz. 

Title ne demek konumuza ek olarak, yine sizler için hazırladığımız “Slogan nedir” konulu içeriğimizi de okuyabilirsiniz. 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir