1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Beyaz Sayfa Hatası Nedir? Nasıl Düzeltilir? 2025

Beyaz Sayfa Hatası Nedir? Nasıl Düzeltilir? 2025

Verimin Verimin -
147 0
Beyaz Sayfa Hatası Nedir? Nasıl Düzeltilir?

Beyaz sayfa hatası nedir sorusu, WordPress konulu araştırmalarda sıklıkla sorulmaktadır. Sitesi WordPress altyapılı olan kişiler, bu hata ile karşılaştıklarında endişe duyabilmektedir. WordPress ana sayfasını kilitleyen bu hata, ziyaretçilerin internet sitesi deneyimi de olumsuz etkilemektedir. Eğer Fatal Error Recovery Mode tarzı özellikler kullanılırsa, bu hata giderilebilir.

Bu hatanın meydana gelmesi, kullanıcıların WordPress yönetim paneli erişimi nadiren de olsa kesilebilir. Tabii kontrol paneli erişimine sahip olmadığınız durumlarda dahi bu hatayı giderme çalışmaları yapabilirsiniz. Peki Beyaz Sayfa Hatası Nedir? Nasıl Düzeltilir? İşte tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevabı…

WordPress Beyaz Sayfa Hatası Nedir?

WordPress Beyaz Sayfa Hatası Nedir?
WordPress Beyaz Sayfa Hatası Nedir?

Beyaz sayfa hatası nedir sorusuna kısa ve net bir yanıt verelim. Bu hata, PHP dosyası veya da veritabanında meydana gelmektedir. Hatanın meydana gelmesi durumunda, internet sitesi yerine beyaz bir sayfa yüklenir. Hata nedeninden dolayı, internet sayfası veya da bazı site kısımları bundan etkilenebilmektedir.

WordPress Beyaz Sayfa Hatası Neden Meydana Gelir?

Web sayfalarında her şeyin olağan şekilde çalışması durumunda dahi herhangi bir gönderide beyaz sayfa hatası meydana gelebilir. Tabii bu hata sebebi, birden fazla sebeple meydana gelebilmektedir. Bunlardan ilki, bellek miktarının yetersiz olmasıdır. Aynı zamanda eklenti veya da tema uyumsuzluğu olabilir. Eklentilerden birinin bozuk ya da başka bir durumda olması, hataların meydana gelmesine sebebiyet verir.

WordPress Beyaz Sayfa Hatası Neden Meydana Gelir?
WordPress Beyaz Sayfa Hatası Neden Meydana Gelir?

Eğer PHP dosyalarının aşırı bellek kullanımı söz konusu olursa, bu durumda bellek yetersizliği meydana gelir. Bu da sayfa hatasının alınmasına sebebiyettir. Tema ile uyumsuz olan bir ya da birden fazla eklenti olursa, yine bu durumda beyaz sayfa hatası alırsınız. Temaların kötü kodlanması veya da yapılan WordPress güncellemesi sonrası bozulması durumu da meydana gelebilmektedir.

Sunucu tarafından kısıtlı bellek ataması olur, buna ek olarak bağlantı problemleri meydana gelirse, işte bunlar da WordPress beyaz sayfa hatasının nedenleri arasındadır.

WordPress Beyaz Sayfa Hatası Nasıl Düzeltilir?

WordPress Beyaz Sayfa Hatası Nasıl Düzeltilir?
WordPress Beyaz Sayfa Hatası Nasıl Düzeltilir?

WordPress beyaz sayfa hatası, ilk kez karşılaşıldığında çok zor gibi gelebilir. Ancak bu sorun, aslında basit bir çözüme tabidir. Eğer yönetim paneline erişim sağlayamıyorsanız, işlemlerinizi FTP veya da phpMyAdmin paneli üzerinden ilerleyebilirsiniz.

Birinci İşlem – WordPress Memory Limitini Artırın

İnternet sitenizin trafiği artarsa, bu da belleğinizin dolmasına sebebiyet verecektir. Belleğin dolması durumunda ise beyaz sayfa hatası alırsınız. Bu kapsamda, bellek limitinizi varsayılan olarak 64 MB şeklinde belirlemeniz gerekir. Bunu, wp-config.php üzerinden bellek limiti belirleyerek düzeltebilirsiniz. Aşağıda belirttiğimiz kodu ilgili kısma eklemeniz yeterli olacaktır.

Kod: define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’96M’);

İkinci İşlem – Eklentilerinizi Kontrol Edin

Eklentinizi henüz yeni aktif ettiyseniz veya yeni güncellediyseniz, bu durumda WordPress beyaz sayfa hatası alırsınız. Hatta bu hatanın meydana gelmesindeki en sık nedenler arasında eklentilerin durumları da yer alır. Bu hatanın eklentilerden geldiğini teyit etmek için tüm eklentileri devre dışı bırakabilirsiniz. Böylelikle, ilgili hatanın eklentilerden olup olmadığını belirlemiş olursunuz.

Ayrıca, yönetici paneline erişim sağlayamadığınız durularda, eklentileri devre dışı bırakmak için wp-content dizini altındaki “plugins” klasörünün adını değiştirebilirsiniz. Klasörün adını değiştirdiğinizde, beyaz sayfa hatası yine de giderilmediyse, bu sorunun eklentilerden dolayı kaynaklanmadığı anlaşılacaktır. Eğer hatanın sebebi eklentiler olursa, bu durumda eklentileri sırayla devre dışı bırakmalısınız. Böylelikle hangi eklentinin hataya mahal verdiğini hemen anlayabilirsiniz.

Üçüncü İşlem – Temaları Kontrol Edin

Temaların kötü şekilde kodlanması veya da eski kalması, beyaz sayfa hatası almanıza neden olabilir. Aynı zamanda kötü hazırlanmış temalar da bu sorunun sebepleri arasındadır. Temanızda functions.php dosyası değişiklikleri gerçekleştirirseniz, hata meydana gelmesine sebebiyet verebilirsiniz.

WordPress beyaz sayfa hatasının temadan kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak gerekir. Bunun için öncelikle WordPress’in varsayılan temalarından birini aktif hale getirin. Eğer hata ortadan kalkarsa, tema kaynaklı bir sorun olduğu anlaşılmış olur. Bu işlemi, yönetici panele erişim sağlayamadığınız için FTP üzerinden gerçekleştirmeniz gerekir.

İşlem sırasında, wp-content dizini dahilindeki “themes” klasöründeki aktif temanın adını değiştirebilirsiniz. Böylelikle temayı devre dışı bırakmış olursunuz. Sonuç olarak, varsayılan WordPress temalarından birini otomatik hale getirmiş olursunuz. Sıraladığımız tüm bu işlemler sayesinde, Beyaz sayfa hatası giderilmiş olacaktır. Sonrasında ise WordPress panelinize sorunsuz şekilde giriş yapabilirsiniz.

Beyaz sayfa hatası nedir konulu içeriğimize ek olarak, yine sizler için hazırladığımız Azure Nedir? konulu içeriği de okuyabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir